ONKOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ - A jelenleg elérhető, legkorszerűbb terápiatervezés Magyarországon

A MIND Klinika az onkológia területén nyújtott szolgáltatása jelen pillanatban egyedülálló Magyarországon. Elhivatottak vagyunk abban, hogy a tudomány legfrissebb eredményeiből betegeink profitálhassanak és a leghatékonyabb kezeléseket kapják gyógyulásuk érdekében.KIKET VÁRUNK A MIND KLINIKA ONKOLÓGIAI KONZULTÁCIÓJÁRA?

 1. Ha onkológiai betegként, Ön vagy hozzátartozója - érthető módon - másodvéleményt szeretne kérni, terápiájának megkezdése előtt, illetve szeretné feltérképzeni a személyre szabott kezelések nyújtotta lehetőségeket, megismerné a gyógyulását támogató, orvosok és dietetikus által összeállított egyéni étrendet. Joga és lehetősége van másodvéleményt kérni. Fontos, hogy biztos legyen benne, a terápiája jó irányba halad.

 2. Frissen fedeztek fel Önnél daganatos elváltozást, vagy még épp csak a betegség gyanúja merült fel és gyorsan szeretne cselekedni. Míg az állami egészségügy „útvesztőiben” akár 4-6 hónap is eltelhet a kezelés megkezdéséig, addig a MIND Klinikán akár egy héten belül megvalósulhat a teljes onkodiagnosztika, mely alapján onkoteamünk össze tudja állítani a kezelési tervet. Egy daganatos megbetegedés esetében hónapok helyett, mindössze pár hét alatt eljutni a kezelésig, jelentősen növelheti a gyógyulás esélyeit: ki időt nyer, életet nyer.

  Klinikánk a legmodernebb képalkotó diagnosztikai eszközökkel várja a pácienseket, köztük egy Közép-Kelet Európában is egyedülállóan modern, 3 teslás MR készülékkel, melynek felbontása és szoftveres felszereltsége lehetővé teszi a pontos és gyors diagnózis felállítását. 

 3. Ha mihamarabb tudni szeretné, hogy mennyire eredményes a megkezdett terápiája, akkor nálunk lehetőség van terápiakontrollra: szintén ennek az MR gépnek a segítségével képesek vagyunk arra is, hogy akár egy 2 hete megkezdett kezelés terápiás válaszát kimutassuk a szervezetben. Egyszerűbben, az általános gyakorlattal szemben, nem kell 3 hónapig várni, hogy kiderüljön az alkalmazott kezelés működik-e Önnél, hanem akár már 14 nap elteltével választ kaphatunk az eredményességre, melynek függvényben a kezelés - ha szükséges - orvosa által módosítható.

 4. Amennyiben megelőzési céllal szeretne képet kapni jelenlegi egészségügyi állapotáról, akár egészségtudatosság okán, akár a családban előforduló onkológiai betegségekből fakadó kockázat miatt, igénybe veheti a klinika által nyújtott szűrési lehetőségeket


  KERESSEN FEL BENNÜNKET, HISZEN A MEGELŐZÉS A LEGKIFIZETŐDŐBB AZ ÖN SZÁMÁRA IS!


Kep 1 Copy

Stratégiai partnerünk: az Oncompass

Az Oncompass Medicine egy számos nemzetközi díjjal kitüntetett hazai orvosi vállalkozás, melynek egyik alapítója és tudományos igazgatója Dr. Peták István professzor, molekuláris farmakológus.

Az Oncompass elsőként fejlesztett ki olyan mesterséges intelligencia alapú orvosi eszközt, mely egy orvosi döntéstámogató rendszer, ami kijelöli és meghatározza, hogy a daganatos betegek számára mely személyre szabott terápia lesz a leghatékonyabb, segítséget nyújtva ezzel az orvosi team számára a hatékony kezelés összeállításában.

A molekuláris diagnosztika révén megismerhetők a daganat kialakulásának hátterében álló genetikai eltérések. A digitális terápiatervezés a a megtalált génhibák és az azzal összefüggésbe hozható terápiáknak a meghatározását végzi el, sorrendet állít fel hatékonyság alapján a hatóanyagok között a mesterséges intelligencia segítségével.

Ez a döntéstámogató rendszer és molekuláris tumor board (orvosokból álló szakértő csapat) egyaránt szerepet vállal a terápiás terv felállításában, így teszi lehetővé a ma rendelkezésre álló tudományos eredmények alapján a leghatékonyabb terápia megválasztását.

Időpontfoglaláshoz kérjük írjon az idopont@mind.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 1 600 50 90-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon. Egyéb érdeklődéshez az info@mind.hu e-mail címre írjon!


Mi történik, ha eljön a MIND Klinika onkológiai konzultációjára?

 1.   Ön telefonon vagy weboldalunkon keresztül napokon belül időpontot kap a konzultációra.

 2. A személyes találkozást megelőzően, lehetőség szerint elkérjük a kórtörténetet és leleteket tartalmazó dokumentumokat, annak érdekében, hogy klinikusunk felkészülten várja Önt.

 3. Az első személyes konzultáción találkozik a MIND orvosával, akivel átbeszélik a lehetőségeket. Ha szükséges, további vizsgálatokra tesz javaslatot.

 4. Amennyiben az Ön esetében a személyre szabott kezelés lehetséges alternatíva, úgy a MIND Klinika  egy ún. precíziós onkológiai véleményt tud biztosítani, mely segítséget nyújthat kezelőorvosa számára a terápiás terv felállításában. A molekuláris diagnosztikai alapokon nyugvó vélemény felállítását végzi az Oncompass szoftvere és a közös szakértő orvosi team, akár bevonva a  jelenlegi kezelőorvosát is döntéselőkészítő folyamatba. 

 5. A MIND klinikusa tájékoztatja Önt a szakértői team által kialakított véleményről, a javasolt terápiáról és egyéb gyógyulását támogató lehetőségekről.

 6. Annak érdekében, hogy a terápiás folyamat a lehető leghatékonyabb legyen, a MIND Klinika vállalja, hogy rendszeres konzultációra és terápiakontrollra biztosít lehetőséget az onkológiai kezelés kiemelt pontjain, hogy Ön biztos lehessen benne, terápiája a megfelelő ütemben és hatékonysággal, jó irányba halad.


  ÉLJEN A TUDOMÁNY ADTA LEHETŐSÉGEKKEL ÉS KERESSE FEL KLINIKÁNKAT, AKÁR MA!ONKOLÓGIÁVAL KAPCSOLATOS HASZNOS ÉS ÉRDEKES TARTALMAK:

Alapismeretek az onkológiai rendelésünkhöz

Dr. Pajkos Gábor az Oncompass Medicine orvosigazgatója és a MIND Klinika onkológusa mondja el mindazt a pár gondolatot amit érdemes tudni mielőtt valaki az onkológiai konzultációra jelentkezik.


A molekuláris diagnosztika szerepe a vastagbélrák kezelésében

A daganatok hátterében álló genetikai eltérések egyénenként mások. Ennek köszönhető, hogy a daganatok viselkedése, terápiás válaszkészsége, progressziója azonos diagnózis esetében is személyenként változó lehet. A molekuláris diagnosztika lehetőséget ad a daganatok hátterében álló genetikai eltérések megismerésére, így segíti a személyre szabott és a páciens számára a leghatékonyabb terápia kiválasztását. A MIND Klinikán elérhető precíziós onkológiai döntéstámogató vélemény segítséget nyújt a kezelőorvosok számára a terápia megválásztásánál.
Dr. Pajkos Gábor onkológus és Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus, belgyógyász erről beszélgetnek ebben a a videóban. Legérzékenyebb képalkotó eljárások a vastagbélrák diagnosztikában

Műtét előtt jellemzően CT vizsgálatokkal történik a daganat felmérése, de emellett ma már funkcionális vizsgálatok (PET-CT, diffúziós MR képalkotás) is segítik a különböző morfológiai eltérések hátterében álló eltérések (hegszövet, gyulladás, daganat) elkülönítését. Ezen a téren áttörést hozott az MR, mellyel sugárterhelés nélkül, a PET-CT-hez hasonló érzékenységű képalkotás valósítható meg. Ezen érzékeny képalkotó eljárások mellett, a molekuláris vizsgálatokkal, egészen korai, képalkotóval még nem látható kiújulás vagy áttétképződés is kimutatható. Ezt, a legújabb eredményeken alapuló teljes diagnosztikai palettát kínálja a MIND Klinika pácienseinek.
Dr. Pajkos Gábor onkológus és Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus, belgyógyász beszélgetését érdemes meghallgatni.A hasnyálmirigy daganatok korszerű diagnosztikájának kulcsszerep jut a megfelelő terápia megválasztásában, így a prognózis alakulásában

A pancreas daganat nagyon kedvezőtlen prognózisú betegség, mely gyakran későn kerül felismerésre, amikor a betegség már előrehaladott, a kezelési lehetőségek és így a prognosztikai kilátások is szerények. Molekuláris diagnosztika segítségével felismerhetőek azok a genetikai eltérések, melyeknek terápiás jelentősége van. A terápiás célpontok molekuláris diagnosztikai vizsgálata révén a terápiás érzékenység, a válaszkészség meghatározása alapvetően változtathatja meg a kezelés kimenetelét. Dr. Pajkos Gábor onkológus és Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus, belgyógyász erről beszélgetnek ebben a a videóban.


SZEMÉLYRE SZABOTT GYÓGYÁSZAT: REMÉNYEK ÉS REALITÁS 2022-BEN

Az onkológiai betegségek személyre szabott kezeléséről rengeteget hallunk, olvasunk. Nincs olyan hét, hogy ne jöjjenek ki a területen új tudományos eredmények, új gyógyszerek. De elmondhatjuk-e már, hogy a jövő elérkezett? Hozzáférnek a magyar betegek is a személyre szabott ellátáshoz? 

A webbeteg cikke az alábbi linken olvasható. Gorzsás Anita újságíró beszélgetőpartnere dr. Schwab Richárd klinikánk belgyógyásza és gasztroenterológusa:

CIKK: https://www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/27849/szemelyre-szabott-gyogyaszat