Az esetek döntő többségében, az elhízás és az inzulin rezisztencia megelőzi a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, ezzel esélyt kapunk a diabétesz elkerülésére!

Mi, a MIND Klinikán személyre szabott kezelést nyújtunk a már kialakult diabétesz esetében is, ugyanakkor fókuszt helyezünk a megelőzésre.

Fontos, hogy tudjuk, a betegség megelőzhető és akár vissza is fordítható! 

Hiszünk benne, sőt tapasztaljuk, hogy a megfelelő beteg-orvos kapcsolaton keresztül, a legkorszerűbb gyógyszeres terápiával - kombinálva azt a jelen és a jövő technológiai vívmányaival - és a személyre szabott életmód-tanácsadással hosszútávú sikereket lehet elérni a cukorbetegség primér megelőzésében, gondozásában és bizonyos esetekben akár a már kialakult diabéteszt is sikeresen visszafordíthatjuk az anyagcsere-egészség állapotába.A mikrobiom szerepe a gyógyításban

Az orvos-technológia eszköztárából különös hangsúlyt fektetünk a folyamatos szöveti cukormérés(CGM) alkalmazására 2-es típusú cukorbetegségben, sőt pre-diabéteszes állapotokban is – részben a terápiás döntéshozatal, részben az edukáció szempontjából. Egyre több tudományos adat igazolja, hogy az emésztő rendszerünkben élő bél baktérium flóránk bizonyos változásai oki szerepet játszhatnakaz anyagcsere betegségek (elhízás, inzulin rezisztencia és diabétesz) kialakulásában.

Klinikánkon a személyre szabott kezelés tervezésekor, gasztroenterológus és diabetológus szakértőinkkel a mikrobiom azon eltéréseit is figyelembe vesszük az életmód terápia tervezésekor, melyek célzott kezelése szintén hozzájárulhat a gyógyítási folyamat vagy a megelőzés hosszútávú sikeréhez. A dysbiozis (bélflóra kóros változása) nemcsak az anyagcsere folyamatokat befolyásolja kedvezőtlenül, hanem a cukorbetegség késői szövődményeinek (például a diabéteszes neuropátia) kialakulásában is szerepet játszhat, ezért ennek kezelése a cukorbetegség előrehaladott állapotában is fontos lehet.

Keresse fel a MIND Klinikát, ha

·      családjában előfordult cukorbetegség, és Ön szeretné elkerülni

·      ha úgy érzi életmódja előbb-utóbb cukorbetegséghez vezethet

·      ha túlsúlyos és sikertelenül diétázik

·      ha inzulin rezisztens és szeretné megelőzni a diabéteszt 

·      ha cukorbetegséggel diagnosztizálták és szeretne személyre szabott kezelést, mely akár vissza is fordíthatja a folyamatot

·      ha szeretné megtudni, hogy az inzulinterápiának van-e alternatívája az Ön esetében

Exkluzív környezetben várják Önt neves szakembereink, a legkorszerűbb orvosi megoldásokat alkalmazva. 


Anyagcsere panaszok esetén alábbi szakorvosainkat felkeresését ajánljuk:

Dr. Gelley András - Belgyógyász, gasztroenterológus

Dr. Stella Péter - Diabetológus

Dr. Schäfer Eszter - Gasztroenterológus

Dr. Schwab Richárd - Belgyógyász, gasztroenterológus

Tegye meg az első lépést a gyógyulás felé, kérjen időpontot telefonon a +36 1 600 50 90-as számon vagy írjon nekünk az idopont@mind.hu e-mailcímre!

A leggyorsabban az alábbi gombra kattintva foglalhat időpontot ONLINE, vagy kezdeményezhet e-mail írást ill. telefonhívást!

KAPCSOLÓDÓ ÉRDEKES ÉS HASZNOS TARTALMAK


Fókuszban a zsírmáj

Érdekes beszélgetés Dr. Gelley András és Dr. Schwab Richárddal: A bél-mikrobiom szerepe az alkoholos és a nem alkoholos zsírmáj kialakulásában, progressziójában.


És álljon itt egy beszélgetés egy gyógyult beteggel aki a zsírmájtól szabadult meg. Révész Anett dietetikus és Dr. Schwab Richárd beszélget vele.


Dr. Szatmári Béla kedves betegünk csodálatos és inspiráló folyamaton ment keresztül, nem egészen 5 hónap alatt. Rangos Katalin beszélgetett vele a tanulságos gyógyulási folyamatáról.


Epeköves tünetek epekő nélkül 1. / A vater-papilla funkcionális eltérései

Egy különleges beszélgetéssorozat 1. része, ahol Dr. Schwab Richárd, gasztroenterológus beszélget Prof. Dr. Pap Ákossal, egykori mesterével és mentorával. A téma pedig egy sokakat érintő, mégis elhanyagolt terület: a Vater-papilla betegségei, mely komoly epebántalmakhoz, illetve akár daganatos megbetegedésekhez is vezethetnek, ezért mind a beteg, mind az orvosok részéről muszáj lenne nagyobb figyelmet fordítani a tünetekre.


Epeköves tünetek epekő nélkül 2. / A betegek vizsgálata

A sorozat második részében arról beszélget Prof. Dr. Pap Ákos és Dr. Schwab Richárd, hogy milyen módszerekkel lehet vizsgálni azokat a betegeket aki az epeköves tüneteket produkálják epekő nélkül.